21 June 2007

Selamat Ulang Tahun ke-10 untuk Mahallah Ali.

Mahallah Ali di Utusan Malaysia: click here

Acara tahunan Mahallah Ali yang disusun penuh gilang gemilang telah berakhir 4 Jun yang lepas. Annual Vision Award edisi kedua ini dianjurkan secara bersama dengan Mahallah Asiah pula. Sebenarnya, konsep malam anugerah ini telah dimulakan sejak tahun 2005 dengan nama Annual Appreciation Night dan Mahallah Safiyyah menjadi penganjur bersama. Kemudian namanya ditukar kepada Annual Vision Award pada tahun 2006 sempena persaraan Rektor Prof. Dr. Kamal Hassan dan dianjurkan bersama dengan Mahallah Ameenah. Kegemilangannya diteruskan pula pada tahun 2007 ini bersempena dengan ulang tahun ke 10 Mahallah Ali dan ulang tahun kedua untuk Mahallah Asiah.



Pada hari inilah kami menghargai setiap residen Mahallah Ali atas sumbangan mereka merealisasikan objektif program iaitu “IIICE is a Way of Students’ Life” (Kecemerlangan Menyeluruh). Pada hari ini jugalah kesemua bekas ahli MRC, bekas staf dan juga bekas residen Mahallah Ali dikumpulkan. Alhamdulillah tahun ini kami berjaya mengumpulkan hampir kesemua Presiden MRC Ali dari tahun 2001 hingga 2007. Malangnya kami tidak berjaya menghubungi Presiden yang pertama atas masalah dokumentasi. Ada sesiapa yang kenal beliau?





Konsep tradisional menjadi pilihan tahun ini. Jadi aku terus teringatkan Kumpulan Dewangga Sakti dan Kumpulan Zapin UIAM yang mana kedua-duanya memperjuangkan irama tradisional. Ternyata persembahan mereka tidak menghampakan.



Aku juga sangat berpuas hati dengan hiasan pentas (walaupun menggunakan barang-barang terpakai tetapi kreatif) serta persembahan multimedia yang semestinya sentiasa membuatkan aku kagum sepertimana tahun lepas. Pilihan muzik dan animasi yang sangat menarik. Tahniah juga kepada CET atau lebih dikenali sebagai ROVAS yang berjaya membantu menyempurnakan majlis. Mereka datang awal ke dewan dan memberi kerjasama yang sangat baik. Tahniah dan terima kasih!

Apa pun, sekalung tahniah kepada jawatankuasa program. Semestinya kepada MRC Ali dan MRC Asiah yang bertungkus lumus menjayakan acara tradisi yang sentiasa ditunggu-tunggu ini, walaupun masa yang diberikan agak singkat (lain kali jangan buat kerja saat-saat akhir ok). Tahniah juga kerana bilangan residen yang datang berjaya memenuhi setiap ruang kosong. Cuma sikap segelintir mereka yang meninggalkan majlis sejurus selepas acara makan malam amat dikesali. Kenapa ya?




Tahniah kepada semua barisan pemenang tahun ini. Teruskan kecemerlangan anda selepas graduasi nanti ya. Mahallah Ali kini sudah 10 tahun.. terus unggul sebagai “The Leading Mahallah in IIUM”.

2 comments:

jennz said...

salam..
huu men bloghopping2...
suddenly came across ur blog..

penah tgk performance time taaruf week..sgt best!!

n sgt rindu ngn iium~
hee :)

Anonymous said...

nizam.. apesal mahalah ali suda curang?dulu kemain ngan ameenah, skrg dah berkaseh sayang dgn asiah plak yer??!! wei.. giler cantik stage.saper hias tu? ko ker?