03 October 2007

Jalan Kejayaan

Sekarang ni kerja harian aku adalah mentelaah video Festival Zapin yang baru disiapkan oleh Razz 2 minggu lepas. Kena tunggu sampai bosan baru aku boleh layan video lain pulak kot haha! Kumpulan kegemaran aku? UPM, UPSI dan semestinya UIA. Akhirnya sajak terbaru aku berjaya dihasilkan. Mungkin sempena demam zapin yang belum kebah ini kot.. untuk semua member-member zapin yang aku sayangi, terimalah..Jalan Kejayaan cewah!

Jalan Kejayaan

Dalam cantik gerak tari
ada cerita tentang langkah yang tempang
Dalam senyum di pentas aksi
ada kisah pernah ditangisi
Dalam kagum melihat kesamaan
ada banyak hati yang kadang tidak sekata

Keajaiban jarang-jarang terjadi
Hanya kadang-kadang ia datang
Banyak susah dari yang senang
Hakikat itulah memenangkan kita

Kirimkan rasa teruja malam itu
untuk siang yang mungkin kaku
Petakan jalan kejayaan semalam
untuk pedoman seabad lagi

Selamat menanti ketibaan Syawal.. ampun maaf didahulukan..

5 comments:

chirping said...

betul2... aku slalu tgk kat laptop adik aku kat umah ni... xrase nak tiru step UPM yang hebat tu pun lagi (akan ku dapatkan jugk one day!).. asyik2 nk tgk UIA punyer.. hahaha.. cube tonton sambil mate fokus kat backdrop sahaja (sbb kalu x, asyik nak tgk diri sendiri je!)... mmg choreo kite brani mati maaa... thanks to bro. khalid, dan kite2 yang kemaskan bermati-matian bergaduh2an.. sumer tu mmg berbaloi!!

chirpng said...

tapi yang last tu kalu ko n syazwan duduk serentak mesti lagi aku nak rewind tgk lagi dan lagi dan lagi.......
adakah ini sumer syndrom masuk bakul angkat sendiri.. ??!!

enjoy kan aje.. pasni x masuk dah!!!!

dewangga sakti said...

Nizam,
cadangkan kpd UIA buat lagu zapin sendiri.Mesti lagi bagus selepas ini.
Satu pencapaian yg bagus untuk sebuah kumpulan yang baru.
Teruskan berjuang untuk Sungai Pusu!

an-nidxam said...

a'aahhh.. aku pelik nape aku n syazwan mcm lmbat sket duduk time last tuh.. biler tgk video yg lama2 dulu.. rasa mcm nak lempang jek sorg2 coz bosan giler tgk lembik jek sume haha.. tp feszam nih jek yg energetic..

chirping said...

betul2...x bermaya je..
cam hampeh je.. baru perasan betape xresponsive langsung audience pd pformance kite tahun lepas hahahah

setuju ngan cadangan dewangga..
mmg dah lame dipikirkan..
lirik no problemnyer..
lagu tu insyaAllah ade org leh tuliskan..
yang nak main tu la...
dalam kepala ade dewangga sakti je..
hehehehe
looking fwd for an artistic collaboration with you guyz!
thanx jgk utk pformance kat amcorpmall..prformance plg mendahagakan..!hehehe